Shimano S-Phyre fietsbril ontwikkeld met wielerprofs

Gepubliceerd op 1 maart 2018 om 23:36

Aansluitend op de S-Phyre kleding- en schoenenlijn, introduceert Shimano brillen in de S-Phyre-lijn. Wielerprofs, waaronder Steven Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primoz Roglic, maakten deel uit van het ontwikkelingsteam.

 Net zoals de S-Phyre-kleding en -schoenen positioneert Shimano de nieuwe S-Phyre R (CE-SPHR1) en S-Phyre X (CE-SPHX1) fietsbrillen in het hogere segment van de fietsbrillenmarkt.

Shimano S-Phyre fietsbril ontwikkeld met wielerprofs

Het S-Phyre-concept is gebaseerd op het maximaliseren van de krachtoverbrenging door de combinatie van pasvorm, gewicht en aerodynamica. De S-Phyre R en de S-Phyre X-brillen passen in dit concept met hun nauwsluitend ontwerp. Hiermee sluiten de brillen nauw aan op de slapen. Daardoor vermindert luchtstroomturbulentie. “En hoewel het gewicht van de bril vaak te verwaarlozen is, zijn de S-Phyre brillen serieus licht”, zegt Shimano. “Ze wegen respectievelijk 25,6 en 28,6 gram.”

Shimano S-Phyre fietsbril

Alle lenzen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit lichtgewicht Japans Teijin Policarbonaat.

Shimano S-Phyre fietsbril ontwikkeld met profrenners

De brillen zijn ontwikkeld met Team LottoNL-Jumbo-renners zoals Steven Kruijswijk, Robert Gesink, George Bennett en Primoz Roglic. “Zij waren van grote waarde bij de ontwikkeling van de bril”, zegt Shimano. Racefietsers hebben grote lenzen nodig voor een betere bescherming. De donkere lenskleuren zorgen voor meer zichtbaarheid bij fel licht. Andere aandachtspunten voor profs zijn een comfortabele pasvorm en een sterke anti-krascoating.

De S-Phyre R biedt een brede lens uit één stuk voor betere zichtbaarheid en optimale bescherming tegen de wind. Het lichtgewicht, randloos frame oefent minder druk uit op het kaakbeen. Voorts is gezorgd voor veilig afgeronde pootuiteinden met een antislippatroon. Verwisselbare neuspads en meerdere race lenzen voor alle weersomstandigheden ontbreken niet.

De S-Phyre X biedt hetzelfde lensontwerp en dezelfde technologie. Verschil is dat hier de bovenste helft van het frame de lens op zijn plaats houdt. Daarnaast is er een afneembaar onderframe om de wang en de lens te beschermen. Framekleuropties voor de S-Phyre X zijn zwart en metallic blauw.

Lenstechnologie voor alle omstandigheden

  • De S-Phyre R en de S-Phyre X wordt geleverd met twee lensopties. De eerste is een donkergrijze/rode photochromatische (PH) lens met een Cloud Mirror-lens. De tweede is een Optimal PL (gepolariseerde) rode MLC-lens met de Cloud Mirror-lens.
  • De PH donkergrijs/rode (13-62% lichttransmissie) lens is geschikt voor zonnige omstandigheden. De lens behoudt de natuurlijke tinten bij helder tot licht bewolkt weer. Voor deze lens duurt het slechts acht seconden om van de lichtste naar het donkerste kleur te gaan bij blootstelling aan fel zonlicht.
  • Geschikt voor zonnige omstandigheden is de Optimal PL Red MLC (16% lichttransmissie). De 80% polarisatie vermindert schittering en reflecties en zorgt voor een betere zichtbaarheid van LCD-schermen, autoruiten en plassen op de weg. De buitenste laag glas is voorzien van een glimmende Multi-Layer Coating terwijl de binnenkant een anti-reflectiecoating heeft om reflectie van de achterkant te voorkomen.
  • De Cloudy Mirror (83% lichttransmissie) reservelens maakt gebruik van het Photopic-zicht van het menselijk oog. Hiermee wordt de zichtbaarheid in regenachtige en donkere omstandigheden bevorderd. Door de hoeveelheid blauw licht te verminderen en de rood/gele kleuren die worden waargenomen te behouden, kan de rijder het optimale kleurcontrast in een donkere omgeving zien.
  • Alle lenzen zijn gemaakt van een hoge kwaliteit lichtgewicht Japans Teijin Policarbonaat dat hoge slijtvastheid en anti-kras coatings biedt met UV400-bescherming. De hydrofobe coatings aan beide zijden van de lens verhogen de waterafstotendheid, waardoor de lens geen vuil en stof aantrekt, waardoor vervorming van het zicht en oogvermoeidheid worden verminderd.

LottoNL-Jumbo-rijders hebben dit seizoen drie overwinningen behaald met de S-Phyre R. Zo won Danny Van Poppel in de Volta a la Comunitat Valenciana (foto) en haalde Dylan Groenewegen overwinningen tijdens de Ronde van Dubai en Volta ao Algarve.

Vanaf april 2018 zijn de S-Phyre-brillen in de winkel verkrijgbaar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.