De populairste MTB toertochten van 2018 – Snel inschrijven loont!

Gepubliceerd op 3 januari 2018 om 22:43

Zo tegen het eind van het jaar openen veel grote MTB toertochten de inschrijvingen. En bij sommige van die tochten, zoals bijvoorbeeld de Hel van Groesbeek, zitten sommige afstanden al binnen een half uur vol. Tijd dus om je nog even snel te oriënteren op de verschillende mountainbike tochten. Kun je de wekker alvast zetten om er zeker van te zijn dat jij met jouw tocht mee kan op de mountainbike dit jaar. We hebben 7 Nederlandse toertochten voor je op een rijtje gezet. Bij sommigen moet je er heel snel bij zijn wil jij komend jaar mee kunnen fietsen.

Zo tegen het eind van het jaar 2017 openen veel grote MTB toertochten de inschrijvingen. En bij sommige van die tochten, zoals bijvoorbeeld de Hel van Groesbeek, zitten sommige afstanden al binnen een half uur vol. Tijd dus om je nog even snel te oriënteren op de verschillende mountainbike tochten. Kun je de wekker alvast zetten om er zeker van te zijn dat jij met jouw tocht mee kan op de mountainbike dit jaar. We hebben 7 Nederlandse toertochten voor je op een rijtje gezet. Bij sommigen moet je er heel snel bij zijn wil jij komend jaar mee kunnen fietsen.

Hel van Groesbeek

De Hel van Groesbeek maakt al jaren zijn naam waar. Een hels zwaar parcours staat je te wachten in de bossen rondom Groesbeek en in het Reichswald. Wil je meefietsen? Dan moet er er snel bij zijn bij het inschrijven.

Helse beklimmingen worden afgewisseld met mooie singletracks.Helse beklimmingen worden afgewisseld met mooie singletracks.

De twee langste afstanden zitten binnen een half uur nadat de inschrijving opent al helemaal vol. De inschrijving opent 28 december om 20:00. De tocht zelf wordt verreden op 8 april.

Hel van Ede-Wageningen

Deze Mountainbike toertocht is er een voor de echte natuurliefhebbers. De organisatie stelt elk jaar weer een verrassende route samen. Die gaat vaak door gebieden die normaal gesproken gesloten zijn voor mountainbikers.

MTB toertochten - Ben jij een van de 1000 gelukkigen?Ben jij een van de 1000 gelukkigen?

Om die gebieden te beschermen is er een strikte deelnemerslimiet van 1000 mountainbikers. Dus als je eens de omgeving van Ede-Wageningen wilt verkennen, dan is het belangrijk om je op tijd in te schrijven.

Limburgs mooiste

Bij Limburgs Mooiste fiets je door de prachtige heuvels in Zuid-Limburg. Dat de hoogtemeters daar indrukwekkend zijn zal je niet verbazen. Of je nu kiest voor de kleinste afstand of voor de grootste, het is klimmen wat de klok slaat.

Hoogtemeters maken in Limburg!Hoogtemeters maken in Limburg!

De inschrijving opent om middernacht op 1 januari. Dan ben je waarschijnlijk toch al wakker. Dus als als je zeker wilt zijn dat jij op 25 en 26 mei komend jaar op de MTB zit voor deze toertocht kun je je na de champagne meteen inschrijven.

Lake Bike 24

Een ander populaire meerdaags mountainbike evenement is Lake Bike 24 bij Eindhoven. Je kunt daar op 1, 2 en 3 juni terecht voor een duurtocht van 6, 12 of maar liefst 24 uur.

Het rondje rond het meer is niet groot, maar de uitdaging is dat wel...Het rondje rond het meer is niet groot, maar de uitdaging is dat wel…

Rondom een lokaal meertje fiets je je rondjes. Extra leuk is dat Lake Bike een echt familie evenement is. De partner m/v, kinderen en zelfs de huisdieren kunnen nog mee. Op de vrijdag voor de tocht is er zelfs een gezamenlijk BBQ.

Ook hier opent de inschrijving op 1 januari, dus direct na het aftellen inschrijven en je kunt bijna zeker wel meedoen!

Groesbeeks Gruwelijkste

We gaan nog een keer de bossen en heuvels rond Groesbeek in met Groesbeeks Gruwelijkste. Deze MTB-marathon wordt steeds populairder mede door de hoogtemeters en het unieke parcours.

Alleen al voor een dagje Reichswald is het waard om naar Groesbeek af te reizen.Alleen al voor een dagje Reichswald is het waard om naar Groesbeek af te reizen.

Bij de Gruwelijkste doe je namelijk ook ruimschoots het Reichswald aan. En net over de grens liggen aardig wat – voor veel Nederlanders onbekende – klimmen. Groesbeeks Gruwelijkste wordt in september gereden. Er is nog geen definitieve datum bekend gemaakt en ook de inschrijfstart is nog niet bekend. Nog even geduld dus.

Bart Brentjens Challenge

De Bart Brentjens Challenge is een van de populairste toertochten in Nederland. Je kunt hier ergens eind oktober een loeizwaar parcours bedwingen in Zuid-Limburg. Een datum voor 2018 is nog niet bekend. Maar als je op zoek bent naar een uitdaging, kun je de website wel alvast aan je bookmarks toevoegen.

Drenthe 200

Voor de Drenthe 200 kun je niet meer inschrijven. Deze MTB toertocht, waar ook het NK fatbike wordt verreden, vindt elk jaar plaats tussen Kerst en Nieuwjaar. In 2017 wordt de tocht op 28 december gereden.

De route is lang, maar dat betekent niet dat je even kunt stoppen om van het uitzicht te genieten.De route is lang, maar dat betekent niet dat je even kunt stoppen om van het uitzicht te genieten.

Dit is een van de langere en zwaardere MTB toertochten in Nederland. Vooral bij erg nat of koud weer is dit zelfs voor de meer geoefende mountainbikers een flinke uitdaging.

Nog meer MTB toertochten

Is er bij deze 7 tochten nog niet een waar jij voor bent gevallen? Neem dan eens een kijkje op de uitgebreide NTFU kalender. Daar vind je alle geplande toertochten. Ook als jij liever op de racefiets stapt kun je daar heel veel leuke toertochten vinden.

mantel.com


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.